Prima pagină » Explore the world » Arta detaliului pe hârtie

Mă poți găsi și pe:

facebooktwitterlinkedin

Colaboratori

Arta detaliului pe hârtie

detalii


Dempsey & Carroll locul unde articolele de papetărie ating nivelul luxul sublim în adevăratul sens al cuvântului.

Întotdeauna mi-au plăcut articolele de papetărie și am acordat o atenție deosebită acestui domeniu. Cred că este un tabiet moștenit din familie :) Încă din clasa I am scris cu sticolu,l iar penarul îmi era unul confecționat dintr-o piele fină cu 3 spații de depozitare, penar pe care îl folosise și mama în liceu. Astăzi penița mi-a rămas în continuare dragă și o prefer de 1000 ori în locul unui pix oricât de tentant ar părea. Fiind o înfocată a scrisului de mână am căutat adesea firme din toată lumea care se ocupă de crearea acestui câmp complet al scrierii de la stilou, cerneală, culoare, caiet, hârtie, copertă, accesorii, și am dat peste Dempsey & Carroll.

tipizate

Cu o istorie de peste 135 ani de excelență în tot ceea ce înseamnă imprimarea de lux meșteșugărește cele mai fine povești pe hârtie. În 1878, gravorul John Dempsey și omul de afaceri George D. Carroll au dat naștere celor mai faimoase tipizate din New York, care astăzi se mândrește cu faptul că apelează la aproape aceleași tehnici ca în trecut.

old

Cum ar fi să primești un plic într-u totul special? Eu deja îmi imaginez perioada aceea boemă a cernelii pe scrisori și arhivarea acestora cu sfințenie. Chiar dacă emailul, telefonul sau altele au luat locul scrisului de mână, tot mă bucur când primesc o scrisoare, o felicitare sau un bilețel călător.  Cred că transmitem emoție atunci când scriem pe hârtie…

detalii

 Fiecare imprimare este realizată folosind o matrice din oțel pe plăci în cupru, iar pentru manoperă sunt utilizate cele mai mai bune cerneluri, exclusiv foi din fibre de bumbac, iar întreg procesul tehnologic este realizat manual.  Astfel, modalitatea de corespondență prin folosirea hârtiei gravate în atelierul Dempsey & Carroll devine un ritual distinct, un dar oferit destinatarului și denotă o finețe ieșită din comun venită din partea expeditorului.

hartie gravata

Photocredit: dempseyandcarroll.com

Be wonderful!

Alexandra

" O singură rugăciune am: Doamne, să nu mă lași niciodată să fiu mulțumit de mine însumi. " - Lucian Blaga

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>