Prima pagină » Recomandări » Tu ce faci cu cei 2% din impozitul pe venit?

Mă poți găsi și pe:

facebooktwitterlinkedin

Colaboratori

Tu ce faci cu cei 2% din impozitul pe venit?

p00040006_Foto 2 la suta_2014_3..800x800..n


Povestea cu cei 2% este de mult timp pe piață eu îmi amintesc formularele print pe care le ofeream membriilor familiei mele pentru a le completa către organizația la care eram voluntar: Cercetașii Bistrițeni. Asta se întâmpla acum mulți ani când eram în clasele primare și devenise un fel de challenge organizațional deoarece reușeam să strângem sume modice bineînțeles, dar cu care punem în aplicare activități și proiecte bune pentru comunitate. Cu aceste fonduri reușeam să ne autofinanțăm și nu mai trebuia să căutăm sponsorizări decât pentru proiectele de anvergură. Mereu în perioada când se afla fondul pe care am reușit să-l strângem eram bucuroși și totodată mândri deoarece ne implicam în mod direct la bunul mers al organizației.

Ce am reținut încă de atunci? Dacă tu nu faci ceva cu dreptul tău altcineva va avea grijă să facă ce dorește cu el. Cei 2% mergeau anual undeva (unde nu se știe, deoarece mereu erau gropi de astupat, poduri de reparat și autostrăzi de realizat) direcționați de către STAT, bineînțeles, dar care totuși nu aveam un rezultat palpabil, tangibil, observabil. Prin cei 2% direcționați de către TINE prin propriul tău consimțământ responsabil și conștient lucrurile se pot schimba într-o direcție pozitivă. De ce? Pentru că se va vedea :-)

Nu scriu un articol pentru a te îndemna să completezi formularul de 2% deoarece multă lume deja o face, însă important este cum o faci. De cele mai multe ori se procedează așa: în companiile/instituțiile/fabricile foarte mari vine șeful de departament și vă oefră să compleați un formular către o anumită cauză. Există și situații fericite în care există 2 sau 3 cauze pentru care puteți opta, însă nu de foarte multe ori. Ei bine, din comoditate și dorința de a face bine, direcționezi acei bani fără a analiza prea mult obiectivele celor pentru care tu semnezi. Și de asemenea, sunt sigură că de prea puține ori peste un an te interesezi să vezi dacă acei banuți chiar au fost utilizați pentru atingerea acelor obiective.

Ei bine, din proprie experiență, eu vă îndem să treceți la acțiune și să vă direcționați cei 2% însă nu oricum :) Responsabil, Conștient și Inteligent.

În ultima perioadă am luat legătura foarte mult cu domeniul medical, prin prisma locului de muncă, și am fost implicată în mod direct în viața pacienților. În unele situații am plâns și am mulțumit Cerului pentru toate câte mi-a dat deoarece există oameni cu mari probleme de sănătate, cu malformații și mutilații în care pentru ei microchirgia reconstructivă face minuni. Am văzut persoane de toate vârstele și tipurile, iar ei care m-au “înmuiat” pur și simplu au fost copiii. Cele mai dese întervenții sunt pe paralizii, iar când te gândești că un bebeluș de 3 luni nu-și poate mișca o mână sau un picioruș nu se dezvoltă normal însă el zâmbește în sala de așteptare fără să spună ceva prin cuvinte, realizezi că fragilitatea lui nu este doar la nivel de vorbă ci și de trup, de rezistență, de putere.

Vă spun sigur, atunci când un medic, ajutat de aparatură și instrumente medicale potrivite, el reușește să aducă un om din anormal la normal adică pur și simplu SCHIMBĂ VIEȚI.

Acum și tu poți ajuta la schimbarea unei vieți prin direcționarea celor 2% într-un mod conștient, responsabil și inteligent către cei care au nevoie și au capacitatea să o îndeplinească. Iar dacă tot am vorbit de copii, o campanie care merită atenția dvs. este a celor de la  Salvați copiii - Redirecționează 2% din impozitul pe profit pentru reducerea mortalității infantile. De ce fac recomandarea aceasta? La ei totul este transparet, rapoartele sunt întocmite anual iar tu poți vedea ce fonduri s-au strâns și ce obiective s-au atins an de an – Conștient. Responsabil și Inteligent.

Data limită: 25 mai 2015

Cum redirecţionezi 2% din impozitul pe venit?

Pasul 1. Completează Formularul 230 (dacă în 2014 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2014 ai realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente – profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii etc.).

Pasul 2. Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2015: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).

Precizări:

1. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 2%, banii rămân statului.

2. Adresele Administraţiilor respective se pot verifica pe site-ul ANAF.

3. Dacă doreşti să sprijini şi mai mult cauza noastră, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţi. Un voluntar Salvaţi Copiii va veni la sediul tău  să ridice formularele şi, ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente. Ne poţi contacta la 021.316.61.76 sau lavoluntar@salvaticopiii.ro

4. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru copii nou-născuţi.

Pentru o minune, pentru o schimbare a unei vieți,

Alexandra.

" O singură rugăciune am: Doamne, să nu mă lași niciodată să fiu mulțumit de mine însumi. " - Lucian Blaga

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>